Hur hittar jag rätt reservdel (drivrem, kniv m.m.) till min gräsklippare/snöslunga?

Vi ber dig att läsa igenom denna guide (innan du ringer eller mejlar oss) om hur man får fram ett originalnummer på drivremmar, knivar eller övriga reservdelar till gräsklippare eller snöslunga. Utan originalnummer kan vi tyvärr inte hitta rätt bland alla gräsklipparknivar, drivremmar, spännrullar och övriga reservdelar då det finns hundratals längder, bredder och storlekar.

Första steget

Titta om du har någon beteckning på den gamla reservdelen och testa att söka på detta i vår butik genom att skriva in beteckningen i en följd utan bindestreck eller mellanslag i vår sökruta.

Har du ingen beteckning kvar eller inte hittar något i sökresultatet så börjar du med att ta reda på vem som har tillverkat din gräsklippare eller snöslunga och läser under respektive rubrik nedan.

Husqvarna, Jonsered, Partner, McCulloch, Klippo

1. Ta reda på gräsklipparens/snöslungans modellnummer/produktnummer (PNC), detta hittar du på typskylten på gräsklipparen/snöslungan. Dessa nummer bör se ut något i stil med 967178401 (kan vara andra siffror).

2. Klicka på länken till respektive tillverkare nedan.

3. Skriv in modellnummer/produktnummer (PNC) i sökrutan utan mellanslag eller bindestreck och klicka på sök. Om du inte får någon träff så kan du bläddra dig fram till rätt maskin under sökrutan på länken nedan. Var noga med att välja rätt PNC-nummer på din modell.

4. Välj kategori (t.ex. klippaggregat, motor eller växellåda). Öppna sprängskissen och scrolla tills du hittar rätt reservdel och notera originalnummer på denna.

5. Skriv in originalnummer, utan mellanslag eller bindestreck på reservdelen som du söker i sökrutan i vår butik.

Om du inte får fram något när du söker på modellnummer eller produktnummer hos tillverkaren så finns det förmodligen ingen sprängskiss på just din modell hos tillverkaren, i dessa fall rekommenderar vi att du mejlar eller ringer till tillverkaren eller en återförsäljare så kan de ta fram ett originalnummer på reservdelen till dig. Du hittar samtliga kontaktuppgifter nedan.

Husqvarna (service@husqvarna.se eller 036-36 40 00)
Jonsered (service@husqvarna.se eller 036-36 40 00)
Partner (service@husqvarna.se eller 036-36 40 00)
McCulloch (service@husqvarna.se eller 036-36 40 00)
Klippo (service@husqvarna.se eller 036-36 40 00)

Ett annat bra alternativ är att skriva in PNC-numret på Google och då rekommenderar vi att du skriver ihop det utan mellanslag för att få så många sökträffar som möjligt.

Stiga

1. Ta reda på gräsklipparens/snöslungans modellnummer/artikelnummer. Du hittar detta på typskylten som vanligtvis sitter vid batteriet eller under plastkåpan i närheten av sitsen när det gäller åkgräsklippare. Om du har en gåklippare så sitter etiketten vanligtvis i bak på chassit. Uppbyggnaden av modellnummer/artikelnummer ser ut så här 13-2858-24 (äldre modeller) eller 2F2700141/S16 (nyare modeller), detta var endast exempel på nummer, din gräsklippare har förmodligen andra siffror. OBS! Det är INTE siffrorna på motorns typskylt som du ska ha.

2. Ta reda på gräsklipparens/snöslungans årsmodell, även detta bör du hitta i närheten av typskylten. På de gräsklippare/snöslungor som har modellnummer/artikelnummer av nyare modell så betecknar de sista siffrorna årsmodellen, t.ex. 2F2700141/S16 som då blir årsmodell 2016.

3. Ta reda på klippaggregatets (endast åkgräsklippare) modellnummer/artikelnummer. Du hittar detta på typskylten som vanligtvis sitter på klippaggregatet och uppbyggnaden av modellnummer/artikelnummer är som på punkt 1. Om typskylten saknas så mäter du den totala knivbredden (så brett som gräsklipparen klipper) och bifogar en bild på klippaggregat och gräsklippare.

4. Skriv in modellnummer/artikelnummer på Google, detta ska skrivas in som uppbyggnaden visar på punkt 1, när du har skrivit in numret rekommenderar vi dig att slå ett mellanslag och skriva fi (alltså t.ex. 13-2858-24 fi) och därefter söka. Du kommer förhoppningsvis få upp en länk högt upp som hänvisar till www.fiksaa.fi, klicka på denna då det finns grymt bra sprängskisser där och du kommer hitta din reservdel utan problem.

MTD

Alternativ 1

1. Ta reda på gräsklipparens/snöslungans modellnummer, detta hittar du på typskylten på gräsklipparen/snöslungan. Detta nummer bör se ut något i stil med 13AA478F678 (kan vara andra bokstäver och siffror).

2. Klicka på denna länk https://www.motoruf.com/n/en.html och gå vidare till nästa punkt eller sök på ditt modellnummer på Google utan mellanslag och titta igenom sökresultaten för att hitta din sprängskiss och hoppa till punkt 4.

3. Skriv in gräsklipparens/snöslungans modellnummer i sökrutan på sidan som öppnades.

4. Öppna sprängskissen för din modell och scrolla tills du hittar rätt reservdel och notera originalnummer på denna.

5. Skriv in originalnummer på reservdelen du söker i sökrutan i vår butik.

Alternativ 2

1. Ta reda på gräsklipparens/snöslungans modellnummer, detta hittar du på typskylten på gräsklipparen. Detta nummer bör se ut något i stil med 13AA478F678 (kan vara andra bokstäver och siffror).

2. Klicka på denna länk https://dealershop.agroparts.com/mtd/en-gb/mtd/ och logga in med användarnamn mtd@rembutiken.se och lösenord mtd123%

3. Klicka in på MTD -> MTD och välj därefter t.ex. Lawn tractors. Klicka på din modell i listan och välj därefter korrekt modellnummer i listan som kommer fram.

4. Välj kategori (t.ex. Mowing deck eller Drive system). När du klickar på kategorin öppnar sig sprängskissen, notera originalnummer på delarna som du behöver.

5. Skriv in originalnummer på reservdelen du söker i sökrutan i vår butik.

Om du inte hittar modellnummer eller din modell på sidan kan du kontakta MTD genom att skicka ett mejl till mtdsweden@mtdproducts.com eller ringa 0515-88 09 03 för att få reda på korrekt originalnummer och därefter söka i vår butik.

Övriga tillverkare

1. Ta reda på gräsklipparens/snöslungans modellnummer eller serienummer, detta hittar du på typskylten på gräsklipparen.

2. Skriv in modellnummer eller serienummer på Google och sök.

3. Nu bör det dyka upp någon sprängskiss på din modell i sökresultaten (kontrollera att modellnummer eller serienummer överensstämmer).

4. Öppna sprängskissen för din modell och scrolla tills du hittar rätt reservdel och notera originalnummer på denna.

5. Skriv in originalnummer på reservdelen du söker i sökrutan i vår butik.

Om du inte hittar någon sprängskiss så får vi be dig att kontakta tillverkaren eller en auktoriserad återförsäljare för vidare information om rätt originalnummer till din gräsklippare/snöslunga.