Det står fel leveransadress i order/leveransbekräftelse?

På sätt och vis kan vi ändra detta på din order. Om du svarar på orderbekräftelsen direkt så kan vi makulera ordern så att du kan lägga en helt ny order med rätt uppgifter. I de fall när vi redan har hunnit aktivera och skriva ut din order kan inga ändringar göras.

Tänk på att vi kan vara riktigt snabba på att packa din order, ibland tar det inte ens en minut innan vi är igång så kontrollera dina uppgifter noga innan du slutför det.

Om du inte anger korrekt namn enligt din legitimation vid beställning kan det bli svårigheter att hämta ut ditt paket. Dubbelkolla även din mejladress, om inte den är korrekt kommer du inte att få någon orderbekräftelse, leveransbekräftelse eller eventuell faktura. Har du angivit fel mobilnummer så kommer du inte att få SMS-aviseringar och liknande när ditt paket är redo hos postombudet.

Tänk även på att ange korrekt postnummer, annars kommer inte paketet fram till dig. Dubbelkolla alltid alla uppgifter innan du slutför köpet. I vissa fall lagrar din webbläsare uppgifter som du har fyllt i tidigare och då kan det lätt bli tokigt.

Ordrar/paket som inte hämtas ut hos postombud av olika anledningar går i retur till oss och vi debiterar dig 250 kr inkl. moms per kolli för dessa.

Om du har valt MyPack Collect som fraktalternativ i kassan får du alltid möjligheten att välja ett postombud/utlämningsställe för din order. När du har gjort detta så kommer din order att levereras dit oavsett vad det står som leveransadress i våra mejl.